"Hem vingut a la vida per un procès involuntari - voluntari d'amor participació i ofrena, i només es viu quan s'estima. Vegetar solament no és viure". Josep Albertí

Fons de l'il·lusionista Xevi

L’il·lusionista Xevi, amic i admirador de Josep Albertí, té una de les col·leccions més importants d’aquest pintor i és un dels promotors de la recuperació de la seva memòria. Xevi, per mitjà de l’Arxiu Municipal de Castell-Platja d’Aro, ha aportat més de cinc-cents documents i un centenar de fotografies del seu fons personal que tenen relació amb Josep Albertí i que es podran consultar en línia a través d’aquest bloc. L’il·lusionista Xevi i Josep Albertí es van conèixer als anys 60, i la química que es creà entre els dos personatges els portà a compartir molts moments de la seva vida i també a emprendre nombrosos projectes conjunts. La mort d’Albertí, l’any 1993, va interrompre tràgicament la seva amistat.

Xevi va néixer a Santa Cristina el 1943, va començar a fer màgia amb 12 anys i, als 14, ja va actuar en públic a l’antiga Catequística de Sant Feliu de Guíxols. Ha trepitjat escenaris arreu del món; ha actuat davant de caps d’estat i també del mateix Papa. Ha intervingut en 8 pel·lícules i en nombrosos programes de ràdio i televisió. Conferenciant i mestre de màgia. Té el rècord Guiness de conducció amb els ulls tapats des del 1969, que va fer el trajecte de Montserrat al Saló de l’Automòbil de Barcelona. Ha estat distingit amb premis i condecoracions de prestigi internacional com la Vareta Màgica d'Argent del Magic 7 Club (1992), l'Estrella de Plata (1999) i d'Or (2003) del The Magic Circle de Londres i la Medalla d'Or de la Societat Espanyola d'Il·lusionisme (2005). Activista i polifacètic, ha promogut les Trobades Màgiques Internacionals de la Costa Brava des del 1981 i el Gran Festival Internacional de Màgia el 2001. Ha presidit el congrés Magic Hands a Alemanya en dues ocasions. El 1998 va ser soci fundador i vicepresident de Mags Sense Fronteres. Aquest erudit, pedagog i divulgador de la cultura de la Màgia és autor de dos llibres, de la llibreta màgica i col·labora en diverses revistes i diaris. El 2002 va inaugurar a Santa Cristina d'Aro La Casa Màgica. Col·lecció Xevi, primer museu d'aquesta especialitat a l'Estat espanyol i considerat el més gran i original Museu de Màgia al món.

Per consultar el fons de documents de l'il·lusionista Xevi: Cliqueu aquí
Per consultar el fons d'imatges de l'il·lusionista Xevi: Cliqueu aquí

Per visitar la Casa Màgica, Museu de la Il·lusió i la Curiositat, de l'il·lusionista Xevi: Cliqueu aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada